La Bohème

Opera op het Hogeland 2017

Wil je meewerken aan het uitvoeren van een complete opera? Dat kan (nog)!
De opzet van het project is als volgt: vóór de grote vakantie is er een muzikale voorrepetities en van 21 tot 31 augustus wordt in een compacte en intensieve repetitieperiode de hele productie van deze opera in elkaar gezet, met aansluitend drie voorstellingen op 1, 2 & 3 september. Het is een productie 'op locatie', en wel in de Buitenhof. Er wordt daar gespeeld op de vides, de trappen en bij wijze van spreken tussen het publiek, alles onder regie van Sybrand van der Werf.

Heb je interesse? Meld je dan aan met het aanmeldingsformulier, of mail naar info@de-buitenhof.nl, of bel 06-33842677. We zoeken nog een paar goede zangers voor het koor en enkele strijkers voor het orkest.
Behalve liefde voor opera wordt van je gevraagd een ruime ervaring als zanger/instrumentalist, en, voor de zangers, een goed geheugen.

Opzet en planning

Repetitieperiode:
- solisten: 21 - 31 augustus
- koor: 24 - 31 augustus
- orkest: 25 - 31 augustus
Voorrepetities:
- koor: za 10 juni + za 17 juni, 14.00-17.00
- orkest: zo 18 juni, 10.00-17.00
Voorstellingen:
- 1, 2 en 3 september

Artistieke leiding:
Sybrand van der Werf – regisseur
Pieter Bosma – dirigent

Organisatieteam:
Christofoor Baljon
Pieter Bosma
Esther van Dijk
Grieteke Pool
Aleg Tryfanenkau
Sybrand van der Werf

Locaties:
De Buitenhof is een boerderij, gelegen aan het eeuwenoude dijkje Ter Laan in het Groninger land ten noorden van Bedum. De hoge ruimte van de deel met z’n mooie, oorspronkelijke houten gebinte en z’n geheel eigen sfeer en akoestiek, is geschikt gemaakt voor concerten, (muziek)theater en veel meer. Grote projecten die er hebben plaats gevonden zijn o.a. La Pellegrina o.l.v. Peter de Groot (2013) en de opera I Pagliacci van Leoncavallo (2014).

De muzikale repetities vinden plaats in de Oranjerie, Kloosterstraat 4 te Groningen.

Kosten & Verblijf:
Niet-professionele deelnemers betalen een eigen bijdrage van 275,- . Dit is inclusief verblijfkosten (maaltijden, koffie + thee, etc.). Studenten <30 krijgen een korting van 100,-.
Er is de mogelijkheid om gratis te blijven kamperen of gebruik te maken van eenvoudig logement in de schuur. En verder natuurlijk B&B of hotel in de directe omgeving voor eigen rekening.